Nieuwsbrief Groot-Halle Toerist #2 2024
Nieuwsbrief Groot-Halle Toerist #2 2024

Nieuwsbrief Groot-Halle Toerist #2 2024

Heb je het al gemerkt, het seizoen is alweer een dikke maand uit de startblokken gerold. Maar het weer werkte nog niet echt goed mee, dus dat kan alleen maar beter worden. Misschien denk je nu bij jezelf: “net als mijn conditie dan😉”. Voor dat laatste helpen wij een handje, zoals je verder in deze nieuwsbrief kan lezen.

“Woordje van de voorzitter” 
 

Zondag waren er een paar opmerkingen over het rijgedrag en de snelheid bij de B-ploeg. Als voorzitter blijf ik erbij dat het grootste  probleem de wind was, maar zelfs dan wil ik graag nog wat  afspraken herhalen. 

 Zoals jullie weten, vertrekken A en B samen en wordt er na x aantal  km gesplitst : zij die zich goed voelen kunnen meerijden met de A’s en indien toch later gevoeld wordt dat het zijn of haar dagje niet is, kunnen ze wachten op de B’s die hetzelfde parcours fietsen. 

We willen dit voor dit seizoen graag zo houden, maar zouden willen vragen dat de A’s iets sneller ‘wegrijden’ van de B-ploeg : laat ons afspreken dat we dat zoals vorig seizoen na een 10-tal km zullen doen.  Tegen dan weten de meeste B’s wel al of ze goede of minder goede benen hebben en al dan niet mee willen gaan met de A’s. 

Afspraak is dat de mensen die dan bij de B-ploeg blijven zich ook aanpassen aan de snelheid van de B’s. 

Laat ons aub ook afspreken dat er tijdig gecommuniceerd wordt mocht er echt mensen tussen zitten met een mindere dag : als die boodschap niet tot vooraan de groep raakt, kan het tempo niet tijdig gedrukt worden. 
Dit geldt dan zowel in de A- als in de B-ploeg. 

We zijn nog altijd een “toeristenploeg” en ons motto MOET blijven : samen uit, samen thuis ! 
 

Ook voor onze woensdagritten, waar we komende woensdag 10 april opnieuw mee zullen starten (afspraak om 18u aan stationsplein in Halle), zou ik willen vragen om als GHT zoveel mogelijk bij mekaar te blijven.  Het is een ritje die door ons opgezet wordt om een extra ‘training’ of ‘samen fietsen’ moment in te lassen.  Dat moet zeker niet aan 35 per uur (of sneller) voor de meesten onder ons : wees dan ook eerlijk met uzelf en laat de snellere mensen (vaak NIET clubleden)  wegrijden van de groep.  Zij die willen, gaan mee, zij die rustig een rit van 75 km willen afhaspelen aan 30-32 per uur blijven bij mij.  Het parcours is gekend want we behouden dat van 2023.  Er is, na de pauze, 1 moeilijk stukje : ook daar zal er of in groep naar boven gereden worden of gewacht worden vooraleer we de duik naar Lembeek inzetten. 

Ik hoop echt om eens met al onze leden samen aan de start van een rit te kunnen staan : 98 GHT’ers met onze nieuwe uitrusting op het Possozplein en op de baan : make my dream come true ! 

Tot woensdag en/of zondag, 

Yves

Nen tournée van GHT ! 

Als we dan toch vol goede voornemens zitten, gaan we ook deze terug in gang steken. Bij goed weer, willen we als bestuur er ééntje trakteren op terras van De Kring. Principe is even eenvoudig als duidelijk: wie zondag as. na de rit eentje komt meedrinken, mag dat op kosten van de club doen.  Voor de fietsers die zondag het eerst aan De Kring zouden zijn : zeg aan Stef dat de eerste toernée er eentje voor de Club is : kan hij apart nota nemen van de bestelling.   Kan je er aanstaande zondag niet bij zijn ? Geen nood, we gaan dit nog regelmatig herhalen, maar wachten telkens wel het weerbericht af. We communiceren wel via de sociale media.

1 mei, dag van de fietsarbeid

Traditiegetrouw voorzien we op 1 mei een iets langere rit. Voor de C’s zal dat rond de 120km zijn, voor de A en B’s rond de 140km. Vertrekken doen we zoals steeds om 8u30 op het Possozplein, terug in Lembeek aan de Kring vermoedelijk tussen 13u en 14u waar we er graag nog eentje trakteren. Er wordt onderweg ook een gezamenlijke bevoorrading voorzien.  Er zal een auto aan de start, bevoorrading en aankomst staan, waar je desgewenst wel iets kan inleggen.  Maar een volgwagen die de hele tijd achter de groep rijdt, zal er niet zijn. Het parcours verschijnt zoals steeds binnenkort op de kalender van onze website.

25 mei, Gran Fondo Schleck

Intussen zijn alle afstanden en categorieën uitverkocht. 12 GHT-ers zullen sowieso aan de start staan, de meesten voor de “leisure-ride” 155km, enkele voor de “qualification ride” en nog iemand voor de 85km.  We hebben nu nog één ticket over voor de leisure-ride 155 km over: wie nog interesse heeft om nog mee te gaan, stuur even een mailtje naar info@groothalletoerist.be ! 

2 juni, groepsfoto ! 

Op een zeldzame uitzondering na, beginnen we dat blauw-zwart in onze tenue toch wel mooi te vinden.
We willen daarmee graag pronken en vooral onze sponsors bedanken door een groepsfoto te nemen (en die nadien op de -sociale- media te delen). Want zonder sponsors ook geen GHT ! We spreken zoals steeds af aan het Possozplein, en rijden dan in groep eerst naar Volvo-garage Sterckx, waar de foto genomen zal worden. Nadien vertrekken alle groepen voor hun respectievelijke rondje. Graag massaal op post dan, uiteraard met de juiste clubkledij aan. 

Clubfeest… wijziging datum

We hadden eerder meegedeeld dat we op 23 juni 2024 een “clubfeest” zouden houden. Om organisatorische redenen, is die datum niet haalbaar. We gaan het clubfeest daarom uitstellen naar september. Daarover later meer in een volgende nieuwsbrief. 

Kledij :

De webshop is intussen weer afgesloten, de bestellingen zijn in productie. Vermoedelijk in de loop van mei zullen deze geleverd worden bij Volvo Sterckx. Wij berichten van zodra jullie het daar kunnen gaan afhalen.  

Tot op de fiets ! 


Met sportieve groet,
Het bestuur
Groot-Halle Toerist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, aanvaardt u ons gebruik van cookies. Ce site web utilise des cookies. En continuant à utiliser ce site, vous acceptez notre utilisation des cookie